OAuthException: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.

Societatea se confruntă cu diverse tipuri de violenţă, acestea variind de la abuzul copilului în familie la agresiunea stradală, de la violenţa cauzată de frământările sociale sau politice până la conflictele deschise sau războiul declarat. Indiferent de forma sa, impactul violenţei asupra copiilor este deosebit de nociv. Aceasta le distruge încrederea în sine şi le diminuează sentimentul că pot avea o contribuţie pozitivă în societate. În acest mediu se nasc, cresc și se dezvoltă copiii noștri.

Trăim într-o societate încrâncenată în care există presiune și mult stres. Cei mici sunt incluși încă de la fragede vârste într-un sistem competițional care le influențează personalitatea, fiind învățați să lupte nu doar pentru note și nu doar prin tăria argumentelor ce țin de dezvoltatrea intelectuală. De aici rezultă și apariția agresiunii, mai întâi prin atitudine și verbalizare, apoi ca manifestare gravă, prin exercitarea violenței.

Prin derularea activităților campaniei ”19 zile de activism pentru prevenirea abuzului și violenței împotriva copiilor și tinerilor” s-a dorit atragerea atenției asupra fenomenului violenței din societatea românească, asupra factorilor care influențează perpetuarea și manifestarea agresivității și care pot afecta, direct sau indirect, dezvoltarea armonioasă a tinerilor și copiilor noștri.
Cu această ocazie am sprijinit și susținut mai multe activități: am premiat finaliștii și câștigatorii concursului “Împreună, împotriva violenței”, am echipat cu tricouri și mingi toți participanții la activitățile sportive.

Finalul activităților campaniei a fost sărbătorit prin spectacolul ” Exprimă-te, ai dreptul”,oferit de copiii instituționalizați din centrele din Iași, marcând totodată și ”Ziua internațională a Drepturilor Copilului”, ediția a- II-a.

Atmosfera din sala de spectacole de la Ateneul Tătărași, a fost una de vis, iar pe măsură ce înaintai în sală, apăreau de peste tot zâmbete și ochișori strălucitori, mutrițele supărate dispărând ca prin minune. Această atmosferă de poveste a persistat pe tot parcursul spectacolelor oferite de îngerași mai mici și mai mari, care au avut ceva de spus prin micile dar importantele lor prestații. Tot publicul a fost inmărmurit și plin de satisfacție la vederea momentelor de poezie, de dans, de actorie și cântec.
La finalul prestațiilor, copiii au avut parte de baloane și de premii în vederea aprecierii eforturilor depuse de către micuți.

Concluzia finală este aceea că ziua a fost presărată de zeci de zâmbete, îmbrățișări calde și ochi sclipitori și fericiți.