fbc - smaller

Toamna asta se numără zâmbetele!

Asociaţia Speranța pentru îngerași este şi toamna aceasta alături de micuţii din centrele de plasament din Iaşi. Astfel, cu ceva imaginaţie şi un strop de entuziasm, am conceput o serie de activităţi menite să aducă zâmbete pe chipul copilaşilor şi să-i facă să-şi amintească cu drag de ieşirile lor alături de familia asociaţiei.

Iată acțiunile toamnei:

  • “Speranță pentru îngerași” alături de asistenții maternali din Iași

În această perioadă, ne propunem să organizăm un maraton de donaţii prin care să venim în sprijinul asistenţilor maternali care au în grijă copilaşi cu vârsta cuprinsă între 0 şi 2 ani

  • “Speranţă pentru îngeraşi” numără bobocii

Întrucât toamna vine întotdeauna la pachet cu începutul unui nou an şcolar, venim în sprijinul şcolarilor cu scopul de a echipa îngeraşii cu ghiozdănele, rechizite, penare şi accesorii care să le facă orele şi temele mai dragi şi mai colorate. Evocând cu drag perioadele în care, şcolari fiind, fiecare dintre noi ne însoţeam părinţii la cumpărăturile pentru şcoală, sperăm, cu această ocazie, să fiţi alături de noi şi să ne ajutaţi să oferim acelaşi sentiment înălţător de entuziasm şi copilaşilor pentru care începuturile de an şcolar nu se aşază întotdeauna sub aceeaşi lumină blândă a entuziasmului.

  • La plimbare cu micuții de la Centrul “Sfântul Andrei”

Zilele cu soare ne îmbie pe toţi la joacă, mai ales atunci când vacanţa cea mare e pe punctul de-a se termina. Aşa că, înarmaţi cu ceva dulce, o sa-i scoatem la o plimbărică pe îngerași 🙂

  • Joaca este sănătoasă

Pentru că tuturor copiilor le place joaca, vom organiza la Stadionul Copiilor , o serie de competiţii sportive care să-i încurajeze pe micuţi să îmbrăţişeze sportul şi un stil de viaţă sănătos. Astfel, le vom pregăti o gustare, apă şi sucuri pentru energie şi îi vom antrena într-o serie de jocuri cu saci, corzi şi mingi, în urma cărora le vom oferi zâmbete şi premii, constând în medalii.

  • Camera viselor

O zicală înţeleaptă spune că “omul sfinţeşte locul”, atribuindu-i, printr-un decor personalizat, o parte din trăsăturile sale. În acelaşi spirit entuziast, ne dorim ca, împreună cu micuţii, să decoram şi să dotăm un spaţiu interior destinat unui loc de joacă pentru a-i da o allură personală care să îmbie, într-o manieră veselă şi zglobie, entuziasmul cald şi zâmbetele colorate din zilele friguroase de toamnă şi iarnă în care joaca devine adesea un lux, dacă nu are un loc unde să se adăpostească. Astfel, înarmaţi cu hârtie colorată, acuarele, culori şi multe zâmbete, ne propunem să devenim, pentru o zi, nişte mici meşteri iscusiţi care să (p)refacă, din câteva mişcări magice cu vârful pensulelor, cel mai frumos loc de joacă de la Complexul de Servicii Comunitare Bucium.

  • Să descoperim tainele echitației

Cu toţii am avut un animăluţ de care ne-am îndrăgostit, iremediabil, în copilărie. Fie că era papagalul nostru, fie că era pisica vecinului sau căţelul celui mai bun prieten, legătura a rămas, fie şi doar în amintire, peste timp. Ei bine, pentru că ştim cât de importanţi sunt prietenii necuvântători, ne-am gândit să le facem micuţilor cunoştinţă cu căluţii. Astfel, ne propunem să facem o vizită la Hamak unde copiii vor face cunoştinţă cu caii, îi vor hrăni şi se vor împrieteni, bucurându-se de natură şi de soare.

  • Caravana poveștilor

Unul dintre cele mai frumoase lucruri care ne-au colorat visele şi care ne-au inspirat în viaţă sunt poveştile fără de care n-am fi avut, încă de la vârste fragede, câteva repere pe mai târziu. Şi pentru că noi conştientizăm cât de importante sunt prinţesele, prinţii, zmeii şi prietenii cu puteri supranaturale în viaţa oricărui copil, o dată pe săptămână, vom fi alături de îngeraşi în lumea poveştilor, citindu-le cuvintele alese şi dezlegând rosturi noi sub aceleaşi vechi înţelesuri, sub forma unor workshopuri cu tematică de basm.

  • Lumea muzicii

Împreună cu Festivo Band, le vom prezenta copiilor, o dată pe săptămână, insturmentele muzicale care dau magie şi glas cântecelor interpretate de membrii trupei. Astfel, ne propunem să-i familiarizăm pe micuţi cu tainele viorii, saxofonului, trompetei, acordeonului, orgii, fluierului şi a chitarei, urmând ca, la finalul prezentării, aceştia să aibă parte şi de un miniconcert.

Întrucât pentru realizarea activităţilor noastre avem nevoie de sprijin, vă invităm să fiţi alături de noi şi să ne susţineţi în proiectele noastre !
Pentru orice informație, vă rugăm să ne contactaţi folosind adresele de e-mail sau numerele de telefon de mai jos:

Email general: office@sperantapentruingerasi.ro

Anca Crăciun – Preşedinte
E-mail: anca@sperantapentruingerasi.ro
Telefon: 0749 067 014

Adrian Stănescu – Vicepreşedinte
E-mail: adrian@sperantapentruingerasi.ro
Telefon: 0749 053 24

ASOCIAȚIA SPERANȚĂ PENTRU INGERAȘI
C.I.F. 31520240
CONT LEI: RO05 RNCB 0175 1319 2682 0001
CONT EURO: RO75 RNCB 0175 1319 2682 0002
Cod SWIFT (BIC) : RNCBROBU
Cont paypal: office@sperantapentruingerasi.ro

În numele tuturor copiilor care beneficiază de sprijinul dumneavoastră, vă mulțumim !