Modulul de Excelență face parte din Complexul de Servicii Comunitare Bucium Iași. În acest modul sunt institutionalizați copii din familii cu situație materială precară, dar cu abilități deosebite, copii supradotați. Asociația noastră sprijină în mod constant acest Modul de Excelență , cu ajutorul partenerului nostru Fundatia Prieteni pentru Tine.

Nevoile lor sunt numeroase și încercăm să fim alături de ei cât mai eficient cu putință. Astfel, am asigurat cablarea celor 3 vile, acțiune în valoare de 1.250 lei, am susținut un micuț șahist de clasa a II-a să meargă la o competiție națională, sponsorizare de 1.000 lei. Pentru studenții din cadrul Modulului de Excelență am cumpărat cărți, echipamente pentru orele de sport, i-am ajutat să urmeze cursurile școlii de șoferi, sponsorizări în valoare de aproximativ 2.000 lei.

Pentru ca au fost mulți absolvenți de clasa a 12-a, i-am ajutat să participle la cursul festiv și banchet, și ne-am bucurat, ulterior, alături de ei, de reușita la facultate. Sunt studenți la medicină, teatru, litere, marketing, copii… ce prin propriile forțe și propria voință pășesc cu încredere spre un viitor luminos. Sponzorizările au fost de aproximativ 2.800 lei.

Pentru a le asigura confortul necesar și a le îmbunătăți condițiile de viață am reușit să renovăm una din băile din vile, sponsorizare de aproximativ 4.000 lei.

În luna august un număr de 4 studenți din cadrul Modulului de Excelență au fost înscriși în programul Youth in Action iar Speranta pentru Ingerasi / Hope for Angels le-a facilitat înscrierea și participarea la acest training internațional în Kamenka – Cehia. Trainingul a fost pentru o perioadă de 10 zile.

Pentru a sărbatori reușitele unui an greu dar cu multe rezultate foarte bune, am reușit să participăm cu o parte din costuri pentru a duce la mare, în perioada 3-8 septembrie, un număr de 15 beneficiari ai Modulului de Excelență ! Sponsorizarea a fost de 3.500 lei.

Mulțumim din nou Fundatia Prieteni Pentru Tine pentru susținere, încredere și viziune!

Modulul de Excelenta