OAuthException: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.

Ca în fiecare an, evenimentul ”Zilele Asistenței Sociale” (ZAS) nu a întârziat să-și facă galant apariția, în data de 20 martie. Acest eveniment și-a început activitatea din acest an, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, sesiunea de deschidere având loc în Aula Magna ”Mihai Eminescu”.
Pentru a ajunge la locația menționată anterior, toți iubitorii acestei meserii sau susținătorii ei, au fost nevoiți să treacă prin Sala Pașilor Pierduți, unde am fost prezenți și noi: Asociația ”Speranță pentru îngerași/Hope for angels”, împreună cu ai noștri voluntari, misiunea noastră fiind una de informare a publicului larg, cu privire la toate zâmbetele pe care încercăm să le smulgem îngerașilor noștri. În colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Drepturilor Copilului, am expus o lume de poveste, prezentă prin fotografii, cu îngerașii din diferite centre de plasament, cărora încercăm să le asigurăm cât mai multe nevoi și care ne binecuvântează cu zâmbetele lor. Prin urmare, această zi, a fost un minunat prilej de a ne implica într-o altă serie de activități, ca reprezentanți ai micuților, care ușor, ușor devin speranța lumii în care trăim.

O altă acțiune din cadrul “Zilele Asistenței Sociale” a fost “Marșul diversității” care a avut loc pe 21 martie, având ca traseu Piața Unirii – Palatul Culturii. Ca și până acum, Speranță pentru Îngerași a fost alături de acești copii prin participarea la acest marș și prin prezența noastră la acest eveniment!

Ne-am unit forțele pentru a fi alături de micuții cu sindrom down și pentru a le susține drepturile și nevoile. A avea un copil cu sindromul Down, iniţial înseamnă că părinţii intră într-o lume a temerilor şi a întrebărilor, uneori fără răspunsuri. Totuşi, când ţinem în braţe un nou-născut cu sindromul Down, privirea noastră este plină de teamă şi de îndoială, care te poate face să te simţi diferit pentru prima dată în viaţă.

Nou-născuţii cu sindrom Down au nevoie să fie trataţi la fel ca toţi ceilalţi copii, oferindu-li-se aceleaşi oportunităţi, aceleaşi drepturi, aceleaşi diferenţe şi tot sprijinul necesar pentru a face toate acestea posibile.

A fost o zi in care ne-am bucurat ca suntem diferiti, in care ne-am dorit sa ajutam cât mai multe sufletele sa zambeasca si sa se bucure de soarele de afara!

O fiinţă la o săptămână nu este mai puţin fiinţă decât la două săptămâni. Este ca şi cum ai spune că un copil de 6 luni e mai puţin copil decât un adolescent, doar fiindcă este mai mic şi nu poate încă să meargă sau să vorbească, prin urmare are mai puţine drepturi decât adolescentul. Este dreptul copilului la viața din care survin celelalte drepturi!

Duminică, 23 martie 2014, între orele 13.00-15.00 s-a desfasurat a patra ediție a „Marșului pentru viață”, “Adopția o soluție nobilă” pe traseul Piața Unirii – Bulevardul „Ștefan cel Mare și Sfânt” – Catedrala Mitropolitană – Palatul Culturii.

Am participat împreună cu voluntarii noștri, cu persoane de orice vârstă, susținători ai valorilor tradiționale și ai programelor, inițiativelor dedicate protejării copiilor și familiei. Suntem înzestrați cu calități, cu zâmbete, cu dragoste și dăruire și de aceea suntem capabili să oferim și celorlalți câte un pic din averea noastră! Fiecare copil are nevoie de o familie și de o figură caldă, prietenoasă, blândă și frumoasă, de un înger trimis de sus căreia să îi spună “mama”!